Mikä Ossi? 

 

 

Taitojen yhteenvetotaulukko

Jokaisella meistä on asioita, joiden tekeminen onnistuu kovin vaivattomasti. Saatat kaupassa laskea päässäsi helposti summia ja alennuksia tai tunnet olosi kotoisaksi, jos laiteesta löytyy ratti.

Ossi-peli perustuu korteissa esitettyihin henkilökohtaisiin ominaisuuksiin. Yhdessä kortissa kysytään yhtä asiaa, esimerkiksi kuinka hyvä olet seuraamaan ohjeita? Olet aina rakastanut Legojen kokoamista ja Ikean kalusteetkin näyttävät kokoamisen jälkeen samanlaisilta kuin mallikuvassa. Voit siis hyvällä omalla tunnolla napsauttaa itsellesi hyvät tai erittäin hyvät taidot.

Jokaista osaamista, ominaisuutta tai taitoa tarvitaan enemmän tai vähemmän erilaisissa tehtävissä, ammateissa. Ossi-peli yhdistää näitä vastauksiasi Eurooppalaisiin ammattialoihin. Korttien kysymyksiin vastattuasi, saat ehdotuksia ammattialoista, joihin osaamisesi liittyy. 

Kortteihin voit tehdä muistiinpanoja (Käännä) Kääntöpuolelle saat kätevästi talteen osaamiseen liittyvän pohdintasi. Ohjeiden seuraamista tarvitaan paljon kaikessa kokoamistyössä ja mielessäsi voi käydä vaikka läheisen tuotantolaitoksen kokoamislinja. Tämä ajatus kannattaa laittaa kääntöpuolelle talteen.

Pelin lopussa sinulla on käytössä toimintasuunnitelma. Poimi pelin aikana sellaisia osaamisia, joita voisit jatkossa hyödyntää. Voit ajatella osaamista kehittämiskohteena tai sinulle muuten niin rakkaana osaamisena, että haluat sen nousevan esiin. Toimintasuunnitelmassa näkyvät kaikki muistiin laitetut kortit. Kysymys kuuluukin: mitä teet näille merkitsemillesi osaamisille? Tee itsellesi ainakin yksi lupaus. Lupaus voi olla mitä tahansa, esimerkiksi lupaan viikon sisään soittaa työnjohtajalle kysyäkseni opiskelumahdollisuuksista työn ohessa.